Mit jelent, hogy 1K ragasztó?

Az "1K" jelentése - egykomponensű. Ragasztók esetében az annyi jelent, hogy a ragasztáshoz használt anyaghoz nem szükséges további anyagokat adagolni, hogy a kémiai reakció általi kikeményedés és kötés létrejöjjön.
Ám szigorúan véve, ez a kijelentés így ebben a formában nem teljesen igaz. Mégpedig azért, mert az egykomponensűnek nevezett ragasztóanyagoknál a reakcióhoz szükséges komponens mindenhol rendelkezésre áll: többnyire a levegő oxigéntartalma, vagy a víztartalma. Tehát ezeket már nem kell külön mellékelni az adott anyag mellé. Emiatt lehetséges, hogy mégis él a ragasztóknak ez a fajta megkülönböztetése.
Viszont a Szahara közepén vagy az Antarktisz belső régióiban - pl. a pillanatragasztók, melyek szintén 1K ragasztók - önmaguktól csak nagyon lassan szilárdulnak meg, mert a reakcióhoz szükséges másik komponens a levegő páratartalma, amiből ezeken a helyeken igen kevés van jelen.

Nézz körül webáruházunkban! Tekintsd meg a Ragasztóbiblia című blogunk többi bejegyzését is, melyben megosztunk veled ragasztással kapcsolatos infókat, ötleteket, jótanácsokat. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess aktuális akcióinkról, ajánlatainkról. Kövesd  facebook  posztjainkat, melyben értesülhetsz híreinkről és minden, a webáruházunkat érintő infóról.