"Téemká" anyagok

"TéEmKá".
Ugye, valahonnan ismerősen cseng a szó, de sokan igazán nem is tudják mi a pontos jelentése és miben rejlik a fontossága.
TMK, vagyis tervszerű megelőző karbantartás. Így talán már többet mond a funkció. De miért is fontos ez és kinek számít?
Az 1950-es évek utáni ipari termelés növekedése szükségessé tette, hogy a gyári berendezéseknél lehetőleg ne legyen meghibásodásból adódó termeléskiesés, hiszen a produktum hiánya tetemes bevételkieséssel járhat. A továbbiakban nem volt tartható a hibáig tartó üzemelés, a gépek fő funkcióinak folyamatos fenntartásához szükséges karbantartásnak tervszerűnek kellett lennie, az időszakos kezelést, gondozást, vizsgálatot és javító helyreállítást pedig szigorú ütemezéssel kellett megtenni.
Amint az a fentiekben már említve volt, ez a karbantartási stratégia leginkább az ipari termelésben bír nagy jelentőséggel.
A háztartásokban használt gépeknél - mint például motoros kerti gépek, (gép)járművek - ez ugyanúgy fontos lehet, mivel ott még mostanság is a lenginkább megszokott módi a hibáig tartó üzemelés. Pedig sok esetben ez az üzemidő meghosszabbítható egy kis karbantartással, még ha az nem is szigorúan tervszerű.
De szerencsére azért sokan fontosnak tartják például az család kedvenc autójának időszakos átvizsgálását, vagy a fűnyíró téli karbantartását, hogy az lehetőleg ne a nyári csúcsban menjen tönkre.

Ezekhez a karbantartásokhoz, szerelésekhez és javításokhoz nyújtunk segítséget a Wiko aeroszolos tisztító és kenőanyagaival.

Sok sikert a hibamentes működéshez!