Mi az a dekupázs (decoupage) ragasztó?

A dekupázs (decoupage) a kreatív elmék eszköze csodálatos tárgyak létrehozásához. De hogy ne beszéljek rébuszokban...
A dekupázstechnika (más néven szalvétatechnika) épp úgy alkalmazható fára, cserépre, üvegre, porcelánra, papírra mint kőre, fémre, műanyagra, hungarocellre, de akár még gyertyára is. Az egészen kicsi dísztárgyaktól a komplett szekrényekig bármi díszíthető dekupázsolással, így csak rajtad múlik, hogy mire alkalmazod a technikát. Gyakorlatilag egy szalvétán, vagy egyéb vékony papíranyagon lévő nyomtatott (és általában színes) minta van felragasztvam a korábban említett felületekre.
Így csináld:
Először is vágd ki a felragasztani kívánt mintát a papírból vagy a szalvétából. A szalvéták általában több rétegűek, de nekünk csak a felső rétege kell, tehát ha szalvétát használsz, akkor azt szedd rétegeire!
A kivágott mintát helyezd a felületre, ceruzával halványan rajzold körbe, majd a körberajzolt formát kend le dekupázsragasztóval. Óvatosan helyezd rá a szalvétát a beragasztózott felületre, és belülről kifelé haladva egy ecsettel simítsd rá, hogy ne gyűrődjön össze, ne szakadjon szét. Ezután a mintát óvatosan kend át még egy vékony réteg ragasztóval! Végül már csak meg kell várnod, míg megszárad a ragasztó, s ha ezután még átkened egy réteg dekupázslakkal, az eredmény még fényesebb, még csillogóbb és nem utolsó sorban még tartósabb lesz.
Így csinosíthatod a használati dolgaidat, vagy egyszerű tárgyakból készíthetsz dísztárgyakat, és ha valami szép használati tárggyá alakul át a kezed alatt, abból akár nagyszerű ajándék is válhat.
Nálunk sajnos nem található dekupázshoz használatos ragasztó és lakk, de a kreatívan barkácsoló és hobbi lelkek kitűnő segítsége lehet jópár termékünk: pillanatragasztó, epoxi ragasztó, kétoldalú ragasztószalag és egyéb, a hobbi és "csináld magad" kategóriát érintő anyagaink.

Nézz körül webáruházunkban! Tekintsd meg a Ragasztóbiblia című blogunk többi bejegyzését is, melyben megosztunk veled ragasztással kapcsolatos infókat, ötleteket, jótanácsokat. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess aktuális akcióinkról, ajánlatainkról. Kövesd  facebook  posztjainkat, melyben értesülhetsz híreinkről és minden, a webáruházunkat érintő infóról.

Kapcsolt anyagok
    Duplaoldalú ragasztószalag, 1,5 m
    Duplaoldalú ragasztószalag, 1,5 m
    1.161 Ft + ÁFA
    Alumínium spray, 400ml
    Alumínium spray, 400ml
    1.713 Ft + ÁFA
    Cink spray, 400ml
    Cink spray, 400ml
    2.360 Ft + ÁFA