Felkészültél a téli autózásra?

Nem lehet minden évben eleget sulykolni a téli autózásra való felkészülés témáját. Bizonyára sokan kívülről fújják, mi minden is kell a biztonságos téli autós közlekedéshez: fagyálló hűtő víz és ablakmosó folyadék, téli gumik, megbízható akkumulátor, működő izzók és nem csíkozó ablaktörlők...
Megvolt minden? A sólatyakos utakra és befagyott ajtókra is gondoltál?
A sós, nedves utakról felcsapódó lé nem kímél egyetlen alkatrészt sem: kikezdi a futómű fém- és gumielemeit, a karosszéria alsó részét és a lemezeket. A felületen először pici barna pöttyök tudatják a rozsda felbukkanását, majd lassan elindul az átlyukadási folyamat. Szóval nem árt egy kis viaszos védelem az alváznak és az acél felniknek.
És ha már rászántál egy kis időt a megelőző karbantartó ápolásra, akkor a gumitömítések se maradjanak ki a sorból, hiszen a szigetelőanyag rugalmassága az évek alatt fokozatosan vész el. Tízperces munka, hogy szilikonnal befújt ronggyal áttöröljük a gumikédereket, ezt egy évben többször is érdemes megtenni, hogy ne ázzon be az autó és ne fagyjanak be az ajtók.
Ha pedig az autód rendben van, akkor már csak neked kell felkészültnek lenni: a megszokott távokra kalkulálj több időt. Hagyj nagyobb követési távolságot, vezess lassabban, óvatosan és türelmesen, mert mindenkit hazavárnak.

Kövess bennünket: 

 

 

Kapcsolt anyagok
    Silikon spray, 400ml
    Silikon spray, 400ml
    1.731 Ft + ÁFA
    Rozsdásodás elleni viasz, 400ml
    Rozsdásodás elleni viasz, 400ml
    1.815 Ft + ÁFA